Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/moonchildstudio.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2260 eleonore » moonchild studio | ballet & co

eleonore

Eleonore-dubbel


“Iedereen die verslingerd is aan dans bezit een enorme rijkdom, een passie die ons drijft om het beste in ons naar boven te halen. Ik voel me dankbaar dat ik deze passie heb mogen ontdekken en dat ik die met anderen mag delen. Hoe klein of groot je ook bent, dans brengt je een bijzonder gevoel dat altijd van jouw blijft.”


ELEONORE VAN LOOKEREN (Zaandam, 1968)


Ballet & co
Volgde haar opleiding aan de Scapino Dans Academie in Amsterdam en The National Ballet School in Toronto. Na een carrière als freelance danseres volgde zij een opleiding tot dansdocente aan The National Ballet School. Bovendien is ze opgeleid tot Benesh notator aan The Benesh Institute in Londen.

Ze heeft op verschillende dansscholen lesgegeven. Zoals op de Havo voor muziek en dans (nu CODARTS in Rotterdam. Daar gaf ze les aan leerlingen in het juniorenprogramma. In 2001 opende Eleonore haar eigen school; Ballet & co in Den Haag. 13 jaar lang gaf zij met veel plezier les en had ze de leiding. Ze creëerde mooie voorstellingen met haar leerlingen en docenten. In september 2014 is de school overgenomen door Kirsten de Boer.

Sinds vorig seizoen is Eleonore verbonden aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag waar ze oriëntatielessen geeft. Daarnaast verzorgt ze danslessen voor de dansers van De Dutch Junior Dance Division.

Vanuit Ballet & co biedt Eleonore verschillende dansmodules aan voor de gevorderde amateur danser. Daarnaast geeft ze les als gastdocent; afgelopen seizoen gaf ze de dansers van Bootcamp van Holland Dance les en stond ze in de balletzaal bij de Summer Dance Groningen.

Eleonore werkt voor De Dutch Don’t Dance Division, onder leiding van Thom Stuart en Rinus Sprong, als repetitor. Alweer tien jaar helpt ze hen mee aan winterproducties als De Notenkraker, Abdallah en de Gazelle van Basra en Dancing in a Winter Wonderland. Hier doen zowel amateur- als professionele dansers aan mee.

Eleonore organiseert al jaren in de zomer een Kinderdansweek, sinds 2006 verbonden aan De Dutch Don’t Dance Division. Bovendien was ze onderdeel van de artistieke leiding van The Maximum Dance Course samen met De DDDD en het Nederlands Dans Theater. Nu geven DeDDDD en Ballet & Co sinds de zomer van 2011 een eigen cursus onder de naam De Dutch Summer Dance Course. Dit jaar vierden zij hun 10 jarig jubileum.

————————————————————————————————————————————–

Moonchild studio
Eleonore merkte de laatste jaren in haar balletschool en tijdens haar dansprojecten dat er steeds meer tieners gebukt gaan onder prestatiedrang. Zowel thuis als op school. Scholieren willen alles goed doen. En overal goed in zijn. Dat geeft stress. En de druk wordt nog verder opgevoerd door social media en alle keuzemogelijkheden van tegenwoordig. Met Relaxlessen wil Eleonore tieners handvatten geven om een moment van rust te creëren. Zodat leerlingen een betere balans ervaren in het leven. En weer kracht, concentratie en evenwicht voelen.

De afgelopen jaren heeft Eleonore verschillende opleidingen gevolgd en certificaten gehaald met betrekking tot kinderyoga en kindermeditatie. Zo deed zij de studie kindermeditatie, via de methode Droomkind van Rosalinda Weel. Eleonore behaalde het certificaat tot docent Yoga 4teens bij de Droomstudio. Ook volgde ze een tiener yogaopleiding aan de Jip & Jan Academie o.l.v. Helen Purperhart. Daarnaast heeft Eleonore de eenjarige opleiding “De Toverboom” van Margot Janssen doorlopen – kinderen meer houvast geven, via tekenen en spiritualiteit. En heeft zij het Certificate of The Virtues Project, 2- day awakening course (het deugden Project) behaald.

Eleonore staat nu aan de wieg van een nieuw avontuur en hoopt veel Relaxlessen te mogen geven dit seizoen.

keurmerk_kmd